Konu
:
Çatal Çörek - Çatal Çörek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çatal Çörek - Çatal Çörek Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çatal Çörek - Çatal Çörek Tarifi
Çatal Çörek - Çatal Çörek Tarifi
Malzemeler:
Hamur:
125 g margarin
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
2-2,5 su bardağı un
1 poşet Dr
Oetker Hamur Kabartma Tozu
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Çörekotu
Hazırlanışı:
Hamur:
Margarin, sıvı yağ, toz şeker, yoğurt, tuz ve mahlebi karıştırın
Un ve hamur kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun
Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alıp elinizde rulo şeklinde uzatın
Rulonun iki ucunu birleştirerek çatal şekli verin
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul