Yalnız Mesajı Göster

Çatal Çörek - Çatal Çörek Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çatal Çörek - Çatal Çörek Tarifi



Çatal Çörek - Çatal Çörek Tarifi

Malzemeler:
Hamur:
125 g margarin
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
2-2,5 su bardağı un
1 poşet Dr Oetker Hamur Kabartma Tozu
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Çörekotu

Hazırlanışı:
Hamur: Margarin, sıvı yağ, toz şeker, yoğurt, tuz ve mahlebi karıştırın Un ve hamur kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun Bu hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alıp elinizde rulo şeklinde uzatın Rulonun iki ucunu birleştirerek çatal şekli verin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin ve pişirin

Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika

Alıntı Yaparak Cevapla