Konu
:
Lorlu Lokmalar - Lorlu Lokmalar Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Lorlu Lokmalar - Lorlu Lokmalar Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lorlu Lokmalar - Lorlu Lokmalar Tarifi
Lorlu Lokmalar - Lorlu Lokmalar Tarifi
Malzemeler:
Hamur:
125 g tatlı lor
125 g margarin
Yarım çay kaşığı tuz
1,5-2 su bardağı un
1 poşet Dr
Oetker Hamur Kabartma Tozu
Üzeri için:
1 yumurta
1 tatlı kaşığı haşhaş
1 tatlı kaşığı susam
1 tatlı kaşığı çörek otu
1 tatlı kaşığı anason
Yoğurtlu sos:
350 g (1,5 su bardağı) süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet küçük boy kereviz
1 havuç
2 yemek kaşığı limon suyu
2 adet kırmızı biber
Hazırlanışı:
Hamur:
Loru çatal yardımı ile iyice ezin
Üzerine margarin, tuz, un ve hamur kabartma tozu ilave edip yumuşak bir hamur hazırlayın
0,5 cm kalınlığında açıp değişik şekillerdeki kalıplarla kesin
Yumurtayı çırpın ve üzerlerine sürün
Üzerlerine haşhaş, susam, çörekotu ve anasonu her kurabiyenin üzerine tek çeşit malzeme gelecek şekilde serpin
Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika
Soğutup üzerlerine birer kürdan batırın
Yoğurtlu sos:
Süzme yoğurt, mayonez ve tuzu derin bir kaba alıp karıştırın
Kullandığınız süzme yoğurt çok katı ise biraz sulandırabilirsiniz
Havuç ve kerevizi rendenin ince tarafında rendeleyin ve limonlu suda 10 dakika bekletip süzün
Biberleri küp küp doğrayın
Hepsini yoğurdun üzerine ekleyip karıştırın
Lorlu lokmaları yoğurtlu sosa batırarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul