Yalnız Mesajı Göster

Karakuş - Karakuş Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karakuş - Karakuş Tarifi



Karakuş - Karakuş Tarifi

Malzemeler:

1/2 kg irmik
1 bardak şeker
2 bardak süt
1 adet limon kabuğu rendesi
1 adet yumurta
Yeterince un
1/2 kg ceviz içi

Şurup için:
6 bardak şeker-5 bardak su, 1/2 adet limon

Hazırlanışı:

Bir gece önceden irmik ılık süt ile ıslatılır, üzerine yağ ve yumurta eklenerek yoğrulur Kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar üzerine un serpilir Hazırlanan hamur 8 eşit parçaya bölünür ve üzerine nemli bez örtülerek dinlendirilir Bezeler tek tek üzerine un serpilerek açılır Açılan yufkaya dövülmüş ceviz içi ve limon rendesi serpilir Tekrar oklavaya sarılarak rulo haline getirilir ve baklava dilimi halinde kesilir Diğer taraftan şurup malzemeleri kaynatılarak soğutulur Kesilen karakuşlar ise bol yağda kızarıncaya kadar pişirilerek şerbetin içine atılır Bastırılarak şurubu emmesi sağlanır Bu tatlı yapılırken iki ayrı tava kullanılmalıdır Her kızartmadan sonra yağ süzülmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla