Yalnız Mesajı Göster

Adıyaman Tavası - Adıyaman Tavası Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Adıyaman Tavası - Adıyaman Tavası Tarifi



Adıyaman Tavası - Adıyaman Tavası Tarifi

Malzemeler :

15 kg koyun eti kuşbaşı
250 gr çekilmiş kuyruk yağı
5 kg domates
15 kg patlıcan
250 gr yeşil biber
100 gr sarımsak
Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı: Domates ve patlıcanların kabuğu soyulur ve kuşbaşı doğranır Tavaya doğranmış et konur, soyulmuş sarımsak etin üzerine serpilir, üzerine yeşil biber ve kuyruk yağı dizilir ve üzerine doğranmış patlıcanlar yerleştirilir, en üste domatesler konur ve fırına verilir Piştikten sonra servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla