Yalnız Mesajı Göster

Özbek Pilavı - Özbek Pilavı Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Özbek Pilavı - Özbek Pilavı Tarifi



Özbek Pilavı - Özbek Pilavı Tarifi

Malzemeler:

3 su bardağı pirinç
1 kg kuşbaşı et
6 su bardağı un
2 adet kuru soğan
4 adet havuç
Ayçiçek yağı

Hazırlanışı: Pirinç ve soğan yağda kavrulur Kaynamakta olan 6 bardak suyu kavrulmuş olan pirince dökülür ve tuz katılır Suyu çekene kadar pişirilir Suyu çekmiş olan pilavın altı kapatılarak üzerine peçete kapatılır ve demlenmeye bırakılır Ayrı yerde havuç kavrulur ve pişmiş olan etle birlikte karıştırılarak pilavın üzerine dökülür Servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla