Konu
:
Ankara Tavası - Ankara Tavası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ankara Tavası - Ankara Tavası Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ankara Tavası - Ankara Tavası Tarifi
Ankara Tavası - Ankara Tavası Tarifi
Malzemeler:
400 gr
kuzu eti
4 yemek kaşığı tere yağı
15 adet arpacık soğanı
2 küçük havuç
1 su bardağı iç bezelye
1 çay fincanı yoğurt
1 çay bardağı un
3 adet yumurta
1/2 demet maydanoz veya dereotu
tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Bir tencerede etler tereyağında kavrulur
Arpacık soğanları, bezelye ve halka halka doğranmış havuçlar ilave edilerek sotelenir
Üzerini kapatacak miktarda su eklenir ve kaynamaya bırakılır
Başka bir kapta yoğurt, yumurta ve un ile bir terbiye hazırlanır
Etler piştiğinde tuz karabiber ile tatlandırılır ve hazırlanan terbiye yavaş yavaş ilave edilir
Maydanoz veya dereotu ile ezeri süslenerek servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul