Konu
:
Testi Kebabı - Testi Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Testi Kebabı - Testi Kebabı Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Testi Kebabı - Testi Kebabı Tarifi
Testi Kebabı - Testi Kebabı Tarifi
Malzemesi:
1 adet Testi
3 kğ
Kuşbaşı et
1 kg
Domates
300 gr
Sarımsak
200 gr
Sivri biber
200 gr
Tereyağı
Karabiber,tuz
Yapılışı:
Doğranmış domates,sivri biber ve sarımsak kuşbaşı ete katılarak ezmeden iyice karıştırılır
Yeterince tuz ilave edilir
Testi içi iyice yıkandıktan sonra karıştırılan malzeme testinin içerisine doldurulur
En üste tereyağı konulur
Testinin ağzı hamur ile kapatılır ve ortası hafif açılır
Genellikle açık havada odun veya meşe kömürü yakılmış bir ateşte pişirilir
İki saate yakın bir zamanda pişen yemeği ilk defa yapanlara meşe kömürüyle yapmaları tavsiye edilir
Yemek piştikten sonra testi kırılarak yemek testinin içinden servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul