Yalnız Mesajı Göster

ZEYTİNYAĞLI FASULYE PİLAKİSİ - ZEYTİNYAĞLI FASULYE PİLAKİSİ Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

ZEYTİNYAĞLI FASULYE PİLAKİSİ - ZEYTİNYAĞLI FASULYE PİLAKİSİ Tarifi



ZEYTİNYAĞLI FASULYE PİLAKİSİ

Malzemeler : (4 kişi için)

2 bardak Kuru Fasulye (iri cins)
3 adet Kuru Soğan
5-6 diş Sarımsak
2 adet Domates
2 tane Havuç
1 demet Maydanoz
1 bardak Zeytinyağ
2 Kesme Şeker
yeterince Tuz

Hazırlanışı :

Kuru Fasulye akşamdan suya bırakılır Ertesi gün bu su dökülerek, yeniden konulan su ile haşlanır

Tavaya bir bardaktan 2 parmak eksik Zeytinyağ konur Halkalar halinde doğranmış kuru soğan, 5-6 diş Sarımsak, küçük küçük ya da ince ince kesilmiş havuçlar aynı anda konularak soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur Üzerine kabukları doyularak küçük küçük doğranmış ya da rendelenmiş domates konulurak 2-3 dakika daha kavrulur

Haşlanan fasulye soğuk su ile yıkanır Tavadaki malzemenin üzerine konulur Üzerine tuz ve 2 kesmeşeker konulur İyice pişirilir

Üzerine kıyılmış maydanoz ve bir parça limonla servis yapılır

Zeytinyağlı yemekler pişirildikleri tencerede soğumaya bırakılır Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınır

Alıntı Yaparak Cevapla