Yalnız Mesajı Göster

Beyinli Beykoz kebabı - Beyinli Beykoz kebabı Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyinli Beykoz kebabı - Beyinli Beykoz kebabı Tarifi



Beyinli Beykoz kebabı - Beyinli Beykoz kebabı Tarifi

Malzemeler:

500 gr parça et
4 adet kuzu beyni
2 yemek kaşığı margarin
2 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
tuz karabiber

Hazırlanışı: Beyinler sirkeli suda haşlanır ve kuşbaşı şeklinde doğranır Soğan yemeklik doğranır Yağda etle birlikte kavrulur Üzerine 2 su bardağı su ekleyip 30 dakika kadar pişirilir Bu arada üzerinde biriken köpükler alınır Havuç ve patatesler doğranır Kaynamakta olan etin üzerine tuz ve karabiber ile birlikte ilave edilir Sebzeler yumuşadıktan sonra doğranmış beyinler, etlerin üzerine serpiştirilir ve birkaç dakika daha pişirilir Sıcak olarak servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla