Yalnız Mesajı Göster

Pirinçli mantı - Pirinçli mantı Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pirinçli mantı - Pirinçli mantı Tarifi



Pirinçli mantı - Pirinçli mantı Tarifi

Malzemeler:

2 su bardağı un
1 su bardağı su
15 su bardağı et suyu

İç malzemesi:
1 su bardağı pirinç
1/2 demet maydanoz
1 adet soğan
1/2 su bardağı su
1/2 çay bardağı sıvıyağ
tuz karabiber

Hazırlanışı: Un tuz su yoğrularak çok sert bir hamur yapılır Diğer tarafta soğan küçük küçük doğranır, yağda pembeleşene kadar kavrulur Pirinçler ilave edilir ve bir iki dakika daha kavrulur Su tuz karabiber eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir Ateşten aldıktan sonra maydanoz ilave edilir Hamur açılır küçük kareler halinde kesilir Ortalarına iç malzemesi konur Karelerin dört kenarından tutarak ortada birleştirilir 200 dereceye ayarlanmış fırında 50 dakika pişirilir Üzerine 15 su bardağı et suyu dökülür, sade veya yoğurtla birlikte servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla