Konu
:
Pirinçli mantı - Pirinçli mantı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Pirinçli mantı - Pirinçli mantı Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pirinçli mantı - Pirinçli mantı Tarifi
Pirinçli mantı - Pirinçli mantı Tarifi
Malzemeler:
2 su bardağı un
1 su bardağı su
1
5 su bardağı et suyu
İç malzemesi:
1 su bardağı pirinç
1/2 demet maydanoz
1 adet soğan
1/2 su bardağı su
1/2 çay bardağı sıvıyağ
tuz karabiber
Hazırlanışı:
Un tuz su yoğrularak çok sert bir hamur yapılır
Diğer tarafta soğan küçük küçük doğranır, yağda pembeleşene kadar kavrulur
Pirinçler ilave edilir ve bir iki dakika daha kavrulur
Su tuz karabiber eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir
Ateşten aldıktan sonra maydanoz ilave edilir
Hamur açılır küçük kareler halinde kesilir
Ortalarına iç malzemesi konur
Karelerin dört kenarından tutarak ortada birleştirilir
200 dereceye ayarlanmış fırında 50 dakika pişirilir
Üzerine 1
5 su bardağı et suyu dökülür, sade veya yoğurtla birlikte servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul