Konu
:
Nohutlu Mantı - Nohutlu Mantı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Nohutlu Mantı - Nohutlu Mantı Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nohutlu Mantı - Nohutlu Mantı Tarifi
Nohutlu Mantı - Nohutlu Mantı Tarifi
Kullanılacak Malzemeler:
1 kg
un
1 adet yumurta
0, 5 kg
nohut
0,5 kg
yoğurt
2 su bardağı su
150 gr
tereyağı
Tavuksuyu
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
1 demet maydanoz
1 baş sarımsak
bir miktar karabiber, toz biber ve tuz
Hazırlanışı:
Hamur elde etmek için, yukarıda belirtilen miktarlardaki yumurta, su, tuz ve un hamur kıvamına gelinceye dek yoğrulur
Yumruk büyüklüğünde parçalara ayrılarak oklava ile yufka gibi açılır
Açılan yufkalar 4-5 cm
kare biçiminde kesilir
Bir gün önceden ıslatılan nohutlar dövülüp karabiber ilave edilerek bir karışım elde edilir
Bu karışımdan kesilen parçaların içine misket büyüklüğünde konarak, dört köşesinden kapatılır ve içine sıvıyağ sürülmüş tepsiye fazla bastırmadan dizilir
Dizme işlemi tamamlandığında tepsimiz kızgın fırına sürülür ve altı ve üstü iyice pişirilir
Pişme işleminden sonda fırından alınarak üzerine mantıların hizasına kadar kaynatılmış tavuksuyu ilave edilerek tekrar fırına sürülür
Fırında suyunu biraz çektikten sonra çıkarılarak üzerine önceden hazırlanmış sarımsaklı yoğurt karışımı dökülerek mantıların üzerine yayılır
Daha sonra üzerine süsleme yapmak için salça, sıvıyağ ve yarım bardak su ateşte karıştırılarak sos elde edilir
Yine mantının üzerine ilave etmek için tereyağ ateşte kızdırılarak toz biberle renklendirilir
Bu karışımlar da mantının üzerine dökülerek, maydanoz yaprakları ile süslenerek sıcak olarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul