Yalnız Mesajı Göster

Tutmaç Çorbası - Tutmaç Çorbası Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tutmaç Çorbası - Tutmaç Çorbası Tarifi



Tutmaç Çorbası - Tutmaç Çorbası Tarifi

Malzemeler:

500 gr Un
1 kg yoğurt
2 baş sarımsak
1 kaşık tereyağı
200 gr Kavurma
Yeteri kadar toz biber, nane ve tuz

Hazırlanışı: Un biraz su ve tuz ile yoğrulur Hamur kağıt inceliğinde yufkalar halinde açılarak bir bez üzerine tek tek istenilen büyüklükte kesilir Önceden hazırlanmış yoğurda bir miktar su katılarak hafif ateşte kaynayıncaya kadar karıştırılır 5 dakika kaynadıktan sonra kesilmiş olan yufkalar ilave edilir Bir miktar kavurma içine atılarak 15 dakika sonra ateşten indirilir Tavada eritilen tereyağına isteğe göre acı biber, nane konarak ateşte kavrulur Tabaklara konan çorbaya bu sos ilave edilerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla