Konu
:
İskilip Dolması - İskilip Dolması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İskilip Dolması - İskilip Dolması Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İskilip Dolması - İskilip Dolması Tarifi
İskilip Dolması - İskilip Dolması Tarifi
Malzemeler: (8 kişilik)
2 kg pirinç
1,5 kg et
500 gr tereyağı
5 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
15 su bardağı su
5 adet kuru soğan
Hazırlanışı:
Pirinçler tuzlu suda yarım saat bekletildikten sonra yıkanıp süzülür, Tencereye 300 gr tereyağı konulur
3 yemek kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiberle birlikte pirinçler ilave edilir
Tencerede 5 dakika kavrulur
Üzerine bir su bardağı su eklenip tencerenin kapağı kapatılıp dinlenmeye bırakılır
(30 dk) Et yağ ile kızartılır
Soğanlar ince kıyılarak tencereye atılır
Birkaç kez karıştırıldıktan sonra tuz ve karabiber ilave edilir
Kalan sıcak su ilave edilir
Et kaynamaya başladıktan sonra üzerine sacıyak yerleştirilir
Üstüne temiz bir tepsi yerleştirilir
Pirinçler temiz bir bez torbaya konularak tepsinin üstüne yerleştirilir
Tencerenin kapağı kapatılarak kapak kenarları hamurla sıvanır
Bir parmak sığacak kadar delik bırakılır
(Buhar çıkması için) kısık ateşte 4 saat pişirilir
Sıcak servis yapılır
Yanında turşu, ayran, komposto, salata ile servis yapılabilir
Not: Çorum’un İskilip ilçesinde yapılmaktadır
Düğünlerde dolmacı adı verilen aşçılar tarafından hazırlanır
Halen bu gelenek devam etmektedir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul