Konu
:
Elbasan tava - Elbasan tava Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Elbasan tava - Elbasan tava Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elbasan tava - Elbasan tava Tarifi
Elbasan tava - Elbasan tava Tarifi
Malzemeler :
3 çorba kaşığı margarin
750 gr
Kemiksiz kuzu eti
2 orta boy soğan
6 su bardağı su, tuz
6 su bardağı süzme yoğurt
½ su bardağı un
3 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Margarin bir tavada eritilir, yağ kızınca etler ilave edilip bir kez alt üst edilip iki tarafı altın sarısı rengini alıncaya kadar 3’er dakika pişirilir
İri doğranmış soğanlar, su tuz ilave edilerek kısık ateşte 1, 1
5 saat pişirilir
Başka bir kapta yoğurt unla karıştırılır içine 2
5 bardak süzülmüş et suyu konarak ağır ateşte 10 dakika pişirilir
Yumurta sarıları çırpılıp karışıma eklenir
Sos sıcak olarak etlerin üzerine dökülür ve önceden ısıtılmış fırında 5-10 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirilir
Sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul