Konu
:
Sırın - Sırın Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sırın - Sırın Tarifi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sırın - Sırın Tarifi
Sırın - Sırın Tarifi
Malzemeler :
2 bardak un
3 kaşık tereyağı
1 bardak pekmez
Tuz
Hazırlanışı:
Un ve tuz suyla hamur haline getirilir
Hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır, bezeler kalın yufka halinde açılır
Yufkalar kızgın saç üzerinde pişirilir
Soğumasını önlemek için kalın bir bez içinde saklanır daha sonra , tereyağının eritilerek içine pekmez karıştırılmasıyla elde edilen karışım ile her iki tarafı yağlanır
Yağlanan yufka iki parmak genişliğinde katlanarak rulo haline getirilip, 2-3 cm kalınlığında kesilip tepsiye dizilir
Üzerine tekrar pekmezli tereyağı dökülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul