Yalnız Mesajı Göster

Siron - Siron Tarifi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Siron - Siron Tarifi



Siron - Siron Tarifi

Malzemeler:

Un
tuz
su
süzme
tereyağı
ceviz

Hazırlanışı:
Derin bir kap içerisine bir miktar su konulur Un, tuz ve su karışımı ile yufka yapılır Yufkalar 3-4 cm genişliğinde şerit halinde kesilir Kesilen yufkalar katlanarak kurutulur Kurutulduktan sonra düz tepsiye yan yana dizilir Diğer taraftan süzme, su ile ezilir, ateşte ısınıncaya kadar pişirilir (kaynamamalı) Bu karışım sironun üzerine dökülür Daha sonra eritilen tereyağı sironun üzerine dökülür Ayrıca bir kap içerisinde ayıklanmış ceviz içi dövülerek üzerine serpilerek servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla