Yalnız Mesajı Göster

Mandalina kabuğu reçeli

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mandalina kabuğu reçeli



Malzemeler
1 Kg Mandalina
15 Kg Toz Şeker
2 Su Bardağı Mandalina Suyu
1 Limon Suyu


Yemeğin Tarifi
Mandalinaları yıkayın ve kabuklarını çıkarıp ince ince kıyın ya da robottan geçirin
Derin bir kaba aldığınız mandalina kabuklarını 1 su bardağı şekerle 5 dakika ovun Kalan şekeri de üzerine dökerek buzdolabında 1 gece bekletin
Karışıma mandalina suyunu ilave edip kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin Limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatın
Hazırladığınız reçel soğuyunca kavanoza doldurup ağzını tülbentle kapatın

Alıntı Yaparak Cevapla