Konu
:
İmam Bayildi
Yalnız Mesajı Göster
İmam Bayildi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İmam Bayildi
Malzemeler :
5 orta boy patlıcan
3 orta boy soğan
3 iri domates (kabukları soyulup doğranmış)
3 yeşil biber ( doğranmış)
3 diş sarımsak
½ su bardağı zeytinyağ
1 kesme şeker
½ demet maydanoz
Tuz
Hazırlanışı :
Patlıcanları alaca soyup uç kısımlarında 2 'şer cm
kalacak şekilde ortalarından bıçakla yarın
Tuzlu suda yarım saat bekletin
Bir tavada yağı kızdırın
Patlıcanların suyunu iyice sıktıktan sonra tavaya atıp kızartın
Kızaran patlıcanları çıkarıp geniş bir tencereye yerleştirin
Tavada kalan yağın içine önce soğanları koyup sarartın daha sonra domates, tuz, şeker ve biberleri atın
15 dakika ağır ateşte pişirin
Ateşten indirince ince kıyılmış maydanozu ilave edin
Patlıcanları yarık tarafından eşit olarak paylaştırdığınız harçla doldurun
1,5 su bardağı suyu ve harcın suyunu ilave ederek kısık ateşte pişirin
Soğuk olarak servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul