Yalnız Mesajı Göster

Acılı kavurma

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acılı kavurma



Malzemeler(2 kişilik)

12gr un(15corba kasigi)
15gr katı yag(1 corba kasigi)
1 adet dolmalık biber
1 adet sogan
1 adet kereviz
Defne yapragı
Tuz,acı pul biber
300 gr kusbasi et
250ml et suyu(1 su bardagi)
1kase haslanmıs prinç
1 adet kıyılmıs taze sogan
Kıyılmis maydanoz



Yapılısı

Unu kati yag ile koyu bir karamel rengi alana kadar kavurunKuru sogan ,kereviz ve dolmalık biberi kup seklinde dograyıp kavrulmus una ekleyin ve kavurmaya devam edin Bu arada ayri bir tavada kuşbasi eti iyice kavurun Sebzeler iyice yumusayinca defne yapragı,tuz ve acı pul biber ekleyinKavrulan etleri de et suyu ile birlıkte tencereye alınBirlilte bir tasım piştişden sonra cukur tabaklara bolusturunUzerine haslanmıs princ serpin Princlerin uzerinide kıyılmıs yesilsogan ve maydanoz koyup ve servis yapın afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla