Konu: Arabaşı.
Yalnız Mesajı Göster

Arabaşı.

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arabaşı.



Malzemeler
6 su bardağı
tavuk suyu
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
Tuz
Hamur malzemesi:
4 su bardağı un
35 su bardağı su
Tuz
Yapilis Tarifi
Hamur için; unu bir tencereye alın Tuz serpip harmanlayın 35 bardak soğuk suyu una azar azar ilave edip ezerek karıştırın Karışımı fırın tepsisine dökün Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin Tepsiyi fırından alıp soğumaya bırakın
Yarım bardak tavuk suyuna kırmızı tozbiber ekleyip karıştırın Kalan tavuk suyunu kaynatın Biberli su, 1 limonun suyu ve bir tutam tuz ekleyip karıştırın
Hamuru küçük baklava dilimleri şeklinde kesip tavuk suyuna ilave edin Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapınAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla