Konu
:
Sodalı Börek
Yalnız Mesajı Göster
Sodalı Börek
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sodalı Börek
malzemeler:
250 gr az yağlı beyaz peynir
1 su bardağı doğranmış maydanoz
4 adet yufka
2 yemek kaşığı tereyağı
40 cl maden suyu (iki şişe)
2 yumurta
hazırlanması:
1
iç malzemeyi hazırlamak için peyniri ezip doğranmış maydanozlarla karıştırın
2
dikdörtgen bir fırın tepsisini veya 30 cm çapında yuvarlak bir tepsiyi yağlayın
1 yufkayı bütün olarak tepsiye serin
(yufka tepsinin kenarlarından dışa doğru sarkacaktır
)
3
ikinci yufkayı ikiye bölün
her bir parçayı kırıştırarak tepsiye eşit şekilde serin
üçüncü yufkayı da ikiye bölün
bu defa sadece bir yarısını tepsiye serin
4
peynirli ve maydanozlu için tamamını tepsideki 2,5 yufkanın üzerine yayın
5
üçüncü yufkanın kalan yarısını peynirli için üzerine kırışık olarak serin
son yufkanın kenar kısımlarını genişçe koparıp orta kısmını bütün olarak bırakın
6
kopardığınız kenarları parça parça tepsiye yayın
tepsinin en altına serdiğiniz ve dışına sarkan yufkayı iç tarafa çevirip tepsinin şekline göre katlayın
7
ortası kalan yufkayı tepsiye serin
kenarına taşan kısımları böreğin altına sıkıştırın
böreği kuru halde iken istediğiniz büyüklükte dilimleyin
8
tereyağını eritin
sırasıyla 2 şişe maden suyunu ve 2 yumurtayı ekleyin
(önce yumurtaları eklerseniz tereyağının sıcaklığıyla pişerler
) bir tel yardımıyla çırpın
karışımı kesilmiş yufkaların üzerine gezdirin
en az 1 saat oda sıcaklığında bekletin
9
önceden ısınmış 200C fırında 30-40 dakika pişirin
(maden suyundan dolayı üzerleri tam kızarmayacaktır
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul