Konu
:
Isirgan Çorbasi
Yalnız Mesajı Göster
Isirgan Çorbasi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Isirgan Çorbasi
Malzemeler : Isırgan (Yeşil taze ısırgan ½ kg
) Kuru Soğan (1 adet) Yaş veya Kuru Nane (1 tutam) Kuru veya Yeşil Sarımsak (3 diş) Tereyağ (1 çorba kaşığı) Mısır Unu (Taze 2-3 çorba kaşığı) Salça (Domates 2 çorba kaşığı)Bulgur veya Pirinç (½ su bardağı) Yeşil Pırasa Yaprağı (1 tutam) Pezik (1 tutam) Su (Miktarı çorba kıvamı) Acı biber (2 adet)
Yapılışı : Isırgan, pezik(pazı), pırasa, ince ince doğranıp, kaynayan suya eklenir
2 adet ı kırmızı biber konulur
Iyice kaynayınca un ilave edilir ve sarımsak eklenir
İnmesine yakın nanesini doğra
Piştikten sonra, ince ince doğranmış sarımsak ve soğan, tereyağında, salça ile birlikte kızdırılır
Bu sos çorbanın içine dükülüp, bir taşım daha kaynatılıp ocaktan alın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul