Konu
:
Patatesli Börek
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Börek
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Börek
Patatesli Börek
12 adet
Malzemeler:
4 adet yufka
12 adet milföy
1 çay bardağı süt
yarım yemek kaşığı sıvıyağ
üzerine, yumurta sarısı
Tavuklu iç malzeme:
2 adet tavuk bonfile, doğranmış
11 adet mantar, doğranmış
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı bezelye, haşlanmış
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
tuz
Patatesli iç malzeme:
200-300gr kıyma
1 adet kuru soğan
1-2 adet patates
tuz
karabiber
Tavuklu için hazırlanması:
[*]Tavuğu tencereye koyup suyunu çekene kadar pişirin
Sıvıyağı katın
Kavrulunca mantarı ekleyip pişirin
Bezelyeyi, tuzu ve rende kaşarı ilave edin
Patatesli için hazırlanması:
[*]Kıymayı soğanla kavurun
Patatesleri rendeleyip soteleyerek pişirin
Kıymaya ile karıştırıp en son tuz ve karabiber ilave edin
Böreğin hazırlanması:
[*]4 adet yufkayı aralarına süt ve sıvıyağ sürerek üstüste koyun
4 katlı yufkanızdan 12 adet kare kesin
[*]Hazırladığınız içten karelerin ortasına koyun
Milföylerin ortasını çay bardağı ile çıkartın
Kare yufkalarınızdan birinin dört ucundan tutup milföy hamurunun kesik kısmından geçirin
(geriye kalan ortası daire şeklinde kesilmiş bir adet milföyü kullanıyorsunuz, kestiğiniz yuvarlak kısmı değil
)Yufkanın uçlarını milföyün altına doğru bastırıp bohça şekli verin
[*]Aynı işlemi kalan 11 kare için de tekrarlayın, üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 200C fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul