Konu
:
Limonlu cheesecake
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu cheesecake
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu cheesecake
malzemeler:
1,5 paket burçak bisküvi (veya tereyağlı bisküvi)
4 yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş
1 su bardağı + 3 yemek kaşığı toz şeker
2 paket krem peynir, oda sıcaklığında (200 gr'lık)
3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
yarım su bardağı (biraz daha fazla da olabilir) krema, soğutulmuş
hazırlanması:
1
bisküvileri elinizle ufalayın
eritilmiş tereyağı ve 3 yemek kaşığı toz şeker ile karıştırın
karışımı orta boy bir kek kalıbının tabanına iyice bastırarak yayın
2
krem peyniri geniş bir kaba koyun
mikser yardımıyla 3 dakika karıştırın
düşük hızda karıştırmaya devam ederek 1 su bardağı toz şekeri ekleyin
3 limon suyunu da ekleyerek hepsi özleşene kadar karıştırın
3
temiz bir kapta kremayı tel ile küçük köpükler oluşana kadar çırpın
çırpılmış kremayı plastik bir spatula ile krem peynir karışımına yedirin
karışımı kek kalıbındaki bisküvilerin üzerine yayın
1 saat buzlukta dondurun
daha sonra en az yarım saat buzdolabında bekletin
(
bir gece bekletince daha güzel oluyor
)
üzerine limon dilimleri koyarak servis yapın
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul