Yalnız Mesajı Göster

Limonlu cheesecake

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu cheesecake





malzemeler:
  • 1,5 paket burçak bisküvi (veya tereyağlı bisküvi)
  • 4 yemek kaşığı tereyağı, eritilmiş
  • 1 su bardağı + 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 paket krem peynir, oda sıcaklığında (200 gr'lık)
  • 3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • yarım su bardağı (biraz daha fazla da olabilir) krema, soğutulmuş
hazırlanması:
1 bisküvileri elinizle ufalayın eritilmiş tereyağı ve 3 yemek kaşığı toz şeker ile karıştırın karışımı orta boy bir kek kalıbının tabanına iyice bastırarak yayın
2 krem peyniri geniş bir kaba koyun mikser yardımıyla 3 dakika karıştırın düşük hızda karıştırmaya devam ederek 1 su bardağı toz şekeri ekleyin 3 limon suyunu da ekleyerek hepsi özleşene kadar karıştırın
3 temiz bir kapta kremayı tel ile küçük köpükler oluşana kadar çırpın çırpılmış kremayı plastik bir spatula ile krem peynir karışımına yedirin karışımı kek kalıbındaki bisküvilerin üzerine yayın 1 saat buzlukta dondurun daha sonra en az yarım saat buzdolabında bekletin (bir gece bekletince daha güzel oluyor) üzerine limon dilimleri koyarak servis yapın

alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla