Yalnız Mesajı Göster

Pastırmalı Yumurta

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastırmalı Yumurta



Pastırmalı Yumurta


MALZEMELER

200 gr pastırma

Kişi başına 2 yumurta

2 kaşık margarin (tereyağı tercih edilir)


HAZIRLANIŞI

Altı düz bir teflon tavaya hafifçe kızdırılmış yağ ve ortadan ikiye bölünmüş pastırma dilimleri konulur Bir kaşık yardımıyla pastırmalar ateşte çevrilir Pastırmalar hafifçe piştikten sonra yumurtalar bütün olarak pastırmaların üzerine kırılır Ateşin altı iyice kısılır Yumurta sarıları tam katılaşmadan kayısı kıvamına gelince yemeğin altı kapatılır


Not: Yemek sofraya oturulmadan az önce pişirilmelidir

Alıntı Yaparak Cevapla