Yalnız Mesajı Göster

balık çorbası

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

balık çorbası



Malzemeler


1 Adet palamut

1 Adet havuç

2 Adet patates

1 Adet soğan

2 Adet defne yapağı, birkaç dal maydanoz

5-6 Su bardağı su

2 Çorba kaşığı tereyağı

2 Çorba kaşığı un

1 Adet yumurta

1 Adet limon

1 Kahve fincanı elma sirkesi, Tuz


Süre 40 Dk - 6 Kişilik


Hazırlanışı


Balığı temizledikten sonra bol su ile yıkayın

Sebzelerin kabuğunu soyun (havuç,patates, soğan) tencereye aktarın

Maydanoz ve defne yapraklarını ekleyin

Üzerlerini kapatacak şekilde su ekleyin


Sebzeler yarı yarıya haşlandığında balığı ekleyin

Hepsi piştikten sonra sebze ve balığı ayrı kaplara alın

Maydanoz ve defne yapraklarını çıkartın

Sebzeleri suyuyla birlikte blendırdan geçirin


Tencerede tereyağıyla unu kavurun

Sebze suyunu ekleyin

Çorba kaynarken 1 kasede çırptığınız yumurta ve limon suyu karışımını ekleyin


Kılçıklarından ayırıp küçük parçalara böldüğünüz palamutu ve elma sirkesini ilave edip, 10 dakika kaynatın

Üzerine nane ve kırmızıbiber serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla