Yalnız Mesajı Göster

kulak çorbası

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

kulak çorbası



Kulak Çorbası (10 Kişilik)


Kulak Çorbası (10 Kişilik) tarif tarifi Malzemeler

200 gr Yağsız Kıyma

1 Çay Bardağı Sümüt (çok ince bulgur)

1 Tatlı Kaşığı Tuz ve Karabiber

Hamur İçin:

1 Su Bardağı Un

1 Çay Bardağı Tuz

1 Adet Yumurta

Biraz Ilık Su

1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut

1 Kg Kemik

Üzerine:

2 Kg Yoğurt

1 Çorba Kaşığı Tereyağı

1/2 Çorba Kaşığı Nane



Yemeğin Tarifi

Öncelikle köfteyi hazırlayın Bunun için kıyma, sümüt, tuz ve karabiberi karıştırın Elinizle fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın Sıvı yağda hafifçe kızartın

Hamurunu hazırlayın Un, tuz, yumurta ve suyu karıştırarak yoğurun Hamurdan küçük bezeler koparıp oklavayla açın Küçük ve ince olacak biçimde kesin

Kemikleri yıkayıp su dolu geniş bir tencereye koyun Tuz serpin Kaynayınca, kemikleri tencereden alın Çorbalık hamurları katın Hamur pişince, köfteleri ve nohutları da tencereye atın Arada bir karıştırıp, kaymak tutmasını engelleyin

Daha sonra tencereyi ateşten alın Ilınınca yoğurdu karıştırın 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin Naneyle karıştırıp, çorbanın üzerinde gezdirin

Alıntı Yaparak Cevapla