06-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
sebze çorbası
Sebze Çorbası I
Malzemeler
1 Adet havuç
1 Adet patates
1 Adet kabak
1 Adet domates
1 Adet sivri biber
Birkaç dal ıspanak
2 Çorba kaşığı un
125 Gr margarin
6 Su bardağı su veya etsuyu
Tuz
Hazırlanışı
Bütün sebzeleri soyup yıkadıktan sonra küp şeklinde doğrayın
2 Su bardağı su veya etsuyunda haşlayın
Başka bir tencerede 125 gr margarini eritin ve 2 çorba kaşığı unu kavurun
Kavrulmuş unun üzerine kalan 4 bardak su veya etsuyunu ekleyip tuzunu ilave edin
Haşlamış olduğunuz sebzeleri de ilave ettikten sonra çorbayı 15 dakika kadar kaynatın ve servis yapın
Arzuya göre çorbanın içine limon dilimleri de koyarak servis yapabilirsiniz
Sebze Çorbası II
Malzemeler
2 Adet havuç
7-8 Adet taze fasulye
1 Adet kabak
1 Adet Patates
1 Adet soğan
1 Çorba kaşığı tereyağı
3 Adet sivri biber
1 Çorba kaşığı domates salçası
1 Çorba kaşığı un
6 Su bardağı su
Hazırlanışı
Tereyağını bir tencerede eritin
İçine ince ince doğranmış soğanı ekleyin ve hafifçe pembeleştirin
Havucu, patatesi ve kabağı soyup, yıkadıktan sonra tavla zarı iriliğinde doğrayın
Taze fasulye ve sivri biberleri ince ince kesin ve tencereye ekleyin
Soğanla birlikte bir süre daha kavurun
Salçayı ve unu biraz ılık suda eritip, tencereye aktarın
Suyunu ilave edip, tuzunu ayarlayın
Sebzeler yumuşayana dek pişirin
Sebze Çorbası III
Malzemeler
4 Adet havuç
1 Adet kereviz
4 Adet patates
2 Adet pırasa
Birkaç yaprak lahana
6 Çorba kaşığı sıvıyağ
3 Çorba kaşığı un
8 Su bardağı su
Tuz, karabiber
Maydanoz
Hazırlanışı
Bütün sebzeleri ayıklayıp, yıkayın
Patates hariç diğerlerini küçük parçalara kesin
Tencereye su ve tuz koyup, haşlayın
Başka bir tencereye yağ ve unu koyun
Unu pembeleşene dek kavurun
İçine kıyılmış maydanoz eklenip, biraz daha pişirin
Üzerine yavaş yavaş soğuk ilave edip, patatesler ve haşlanmış diğer sebzeleri ekleyin
45 Dakika kadar kaynatın
Karabiber serpip, servis yapın
|
|
|