Konu
:
Hurmali Cheesecake
Yalnız Mesajı Göster
Hurmali Cheesecake
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hurmali Cheesecake
HURMALI CHEESECAKE
Malzemeler:
Alt taban için:
1 su bardağı makineden geçirilerek öğütülm&#252 ;ş graham cracker bisküvisi (Türkiye için kepekli bisküvi veya normal fırında pişen cheesecake tariflerinde kullanılan bisküvi çeşidi olabilir?)
1/4 su bardağı toz şeker
4 silme yemek kaşığı (60 gr
kadar) tere yağı veya margarin
İçine:
2 paket 240 gr
lik (8 ounce) cream cheese (oda ısısında)
1 + 1/4 su bardağı kahverengi şeker
3 yumurta (oda ısısında)
2 silme yemek kaşığı un
1 paket toz vanilya
Üstüne:
2 su bardağı çekirdekleri çıkarılıp doğranmış hurma
3/4 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı su
1 su bardağı irice kıyılmış pekan cevizi veya bulamazsanız ceviz içi
Yapılışı:
Alt taban malzemelerini mutfak robotunuzdan geçirip karışmasını sağlayın
Yağlanmış kelepçeli kek kalıbınıza kaşığın tersi ile eşit düzlükte yayıp bastırarak düzeltin
İçini yaparken buzdolabında bekletin
Eğer mutfak robotunuzun haznesi genişse yine ayni robotta veya genişçe bir kasede oda ısısındaki cream cheese'i krema gibi olana kadar çırpın (10-20 saniye kadar)
Kahverengi şekeri ilave edip yine karıştırın
Ara sıra kenarlarından içeriye doğru sıyırıp iyice karışmasını sağlayın
Yumurtaları tek ,tek ilave edip yine karıştırın
En son un ve vanilyayı serpiştirerek ilave edip en son tekrar hafifçe çırpın
Hazırladığınız kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 325F (160C) dereceli fırında 55 dakika kadar ortası sertleşmeye yüz tutana kadar pişirin
Kalıpta soğuduktan sonra kenarlarından bıçakla geçirip kelepçeyi çıkarabilirsiniz
Alt tabanını çıkarmayın)
Ceviz hariç üst malzemeleri tencereye koyup karıştırın
Koyulaşıp suyunu çekene kadar pişirin
En son cevizi ekleyip ılınmaya bırakın
Ilındıktan sonra düzgün şekilde cheesecake'inizin üstüne yayın
Dolapta iyice soğuduktan sonra kekiniz servise hazırdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul