Yalnız Mesajı Göster

Karaorman Pastası

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karaorman Pastası



Malzemeler:
4 yumurta1 su bardağı tozşeker1/4 su bardağı sıvıyağ1+1/2 su bardağı un1 paket kabartma tozu1/4 su bardağı (3 yemek kaşığı) toz kakaovişneli krema:1+1/2 su bardağı (çekirdekleri ayrılmış)1 su bardağı vişne suyu (tercihen ayıklanmış vişnelerden çıkan gerçek su)3-4 yemek kaşığı nişasta4 yemek kaşığı tozşekeryarım limon suyuÜzerine:2 paket kremşanti1+1/2 su bardağı sütSüslemek için Vişne taneleriÇikolata parçalarıYapılışı:[*]Oda ısısındaki yumurtaları şekerle birlikte kabarana kadar çırpın[*]Sıvıyağı ekleyip çırpın[*]Unu, kakaoyu, kabartma tozunu birlikte yumurtalı karışımın üstüne eleyin ve düşük hızda karıştırın [*]Yağlanmış unlanmış yuvarlak pasta kalıbınıza yayıp 165C derecede kabarıp kızarana kadar pişirin[*]Vişneli krema malzemelerini ufak bir tencereye alıp karıştırın ve kısık ateşte katılaşana kadar karıştırarak pişirin[*]Limon suyunu ilave edip biraz daha pişirdikten sonra altını kapatıp ılınmaya bırakın (Eğer kıvamı hala çok akıcı ise biraz daha nişasta ekleyip tekrar pişirebilirsiniz[*]Kekinizi ikiye ayirip süt veya vişne reçelli su ile ıslatın İlk kata önce vişneli krema sonra kremşanti sürüp ikinci katı koyun[*]Yanları ve üst kenarları kremşanti ile süsleyip ortayı vişneli krema ile doldurun [*]Kremşanti ile kenarlara rozet yapıp vişne yerleştirin Çikolata parçaları ile süsleyip soğuduktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla