Konu
:
Hurmali Pay
Yalnız Mesajı Göster
Hurmali Pay
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hurmali Pay
Malzemeler:
1/2 su bardağı irice kırılmış graham kraker bisküvisi (kepekli bisküvi/ petibör bisküvi ile de deneyebilirsiniz)
1/2 çay kaşığı tuz
1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı küçük doğranmış hurma
1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı toz vanilya
2 yumurta akı
1/2 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
İlk 6 malzemeyi genişçe bir kabın içerisinde karıştırın
Yumurta aklarını başka temiz bir kasede köpükleşene kadar çırpın
Her seferinde 1 kaşık şeker koyarak yüksek hızda çırpmaya devam edin
Bu şekilde bütün şekeri yumurta akı sertleşene kadar yedirin
Diğer ilk karışımı yumurta akına ilave ederek büyükçe bir spatula veya kaşık ile genişçe karıştırarak havasını indirmeden birbirine karıştırın
Yağlanmış yuvarlak pay kalıbına aktarıp üstünü düzledikten sonra 325F (160-165C) dereceli fırında 35 dakika kadar pişirin
Ilındıktan sonra dondurma, kremşanti ile veya sade olarak da servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul