Yalnız Mesajı Göster

Kolestrolsüz Hindistan Cevizli Beyaz Kek

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolestrolsüz Hindistan Cevizli Beyaz Kek



Malzemeler: 1+1/2 pudra şekeri1 su bardağı kek unu 1+1/2 su bardağı yumurta akı (yaklaşık 12 adet)1+1/2 çay kaşığı tartar kremi (artarlarda bulunabilir beyaz bir toz)1 su bardağı tozşeker1/2 çay kaşığı tuz1 paket vanilya3/4 su bardağı hindistan ceviziÜstüne serpmek için 1/2 su bardağı kavrulmuş hindistan cevizi

Yapılışı:[*]Unu,vanilyayı ve pudra şekerini bir kaba birlikte eleyin[*]Mikserle çok temiz ve geniş, tercihen metal veya cam bir kapta yumurta aklarını ve tartar kremini yüksek hızda katılaşana kadar çırpın[*]Yine yüksek hızda her seferinde 2 yemek kaşığı koyarak tozşekerinizi ekleyip çırpmaya devam edin (son iki kaşık tozşekeri ayırın)[*]Koyu ve parlak olana kadar çırpmaya devam edin Ardından son kalan şekeri ve tuzu ilave edip hafifçe karıştırın[*]Varsa 1/4'lük ölçü kabınızı veya ufak çay bardağı kadar unu herseferinde ekleyerek bir spatula ile yumurta akına hafif hareketlerle, havasını indirmeden karıştırın [*]Aynı şekilde hindistan cevizinide iki seferde ekleyip karıştırın[*]Yağlanmamış angel food cake kalıbına (yada tercihen düz kenarlı kek kalıbına) boşaltıp üstünü düzleyin[*]Önceden ısıtılmış 160C (350F) dereceli fırında üstüne bastırdığınızda sünger gibi çöküp kalkana kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişirin[*]Fırından alır almaz ters çevrilmiş bir huninin üstüne veya şekildeki gibi bir kaseye kek kalıbını ters çevirip soğumaya bırakın[*]kremayı yarım ölçü yapabilir veya istediğiniz bir sosu kullanabilirsinizKeki bir bıçak yardımıyla çıkarıp kremayı sürün Kavrulmuş hindistan cevizini serpin

Alıntı Yaparak Cevapla