Yalnız Mesajı Göster

Makarna Dedikodu

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Makarna Dedikodu



MALZEMESİ
1 paket Talyatelle makarna

Üzeri için:
12-15 dilim mozarella peyniri

SOSUN MALZEMESİ
Sos için gerekli olan malzemeler:
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
4-5 adet orta boy domates
4-5 diş sarmısak (çok ince doğranmış)
2 yemek kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen veya
2 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber


TARİF
Önce talyatelle makarnayı 8-10 su bardağı tuzlu suyla 9-12 dakika kadar haşlayıp, süzelim Şimdi süzülen makarnanın üzerine hazırladığımız sosu aktarıp, karıştıralım Artık son aşamaya geldik Kenarları yüksek orta boy bir fırın kabının içine soslu makarnayı boşaltalım Üzerine ince dilimlenmiş mozarelle peynirlerini dizip, 175 dereceye ayarlı fırına koyalım Yaklaşık 10-15 dakika içinde peynir kenarlarından hafifçe kahverengileşmeye başlayacaktır Hemen fırından alalım ve servise sunalım

SOSUN TARİFİ
Bir taraftan bir tavaya yağı koyup, kızınca içine çok ince kıyılmış sarmısakları atalım ve 1 dakika kadar kavurup, sarmısağın kokusunun yağa karışmasına izin verelim Sonra rendelenmiş domatesle beraber taze ya da kuru fesleğeni ekleyip, 4-5 dakika hep beraber pişirelim Tuz ve karabiberini de ekleyip sosun altını kapatalım

Alıntı Yaparak Cevapla