Konu
:
Makarna Dedikodu
Yalnız Mesajı Göster
Makarna Dedikodu
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Makarna Dedikodu
MALZEMESİ
1 paket Talyatelle makarna
Üzeri için:
12-15 dilim mozarella peyniri
SOSUN MALZEMESİ
Sos için gerekli olan malzemeler:
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
4-5 adet orta boy domates
4-5 diş sarmısak (çok ince doğranmış)
2 yemek kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen veya
2 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
TARİF
Önce talyatelle makarnayı 8-10 su bardağı tuzlu suyla 9-12 dakika kadar haşlayıp, süzelim
Şimdi süzülen makarnanın üzerine hazırladığımız sosu aktarıp, karıştıralım
Artık son aşamaya geldik
Kenarları yüksek orta boy bir fırın kabının içine soslu makarnayı boşaltalım
Üzerine ince dilimlenmiş mozarelle peynirlerini dizip, 175 dereceye ayarlı fırına koyalım
Yaklaşık 10-15 dakika içinde peynir kenarlarından hafifçe kahverengileşmeye başlayacaktır
Hemen fırından alalım ve servise sunalım
SOSUN TARİFİ
Bir taraftan bir tavaya yağı koyup, kızınca içine çok ince kıyılmış sarmısakları atalım ve 1 dakika kadar kavurup, sarmısağın kokusunun yağa karışmasına izin verelim
Sonra rendelenmiş domatesle beraber taze ya da kuru fesleğeni ekleyip, 4-5 dakika hep beraber pişirelim
Tuz ve karabiberini de ekleyip sosun altını kapatalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul