Konu
:
Gül Kadayıfı
Yalnız Mesajı Göster
Gül Kadayıfı
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gül Kadayıfı
Gül Kadayıf (5 Kişilik)
Malzemeler:
200 gr Margarin
2 Adet Yufka
250 gr Tel Kadayıf
150 gr İri Dövülmüş Ceviz
Tarçın
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/4 limon
Süslemek İçin:
Antep Fıstığı
HAZIRLANIŞI :
İlk yufkayı düz ve sert bir zemine serelim
Eritilmiş margarinin yarı*sını kaşık ucu ile yufkaya sürelim
Fırça yardımıyla yağı yufkanın her tarafına dağıtalım
Tel kadayıfın yarısını yufkanın üzerine eşit miktarda yayalım
Üzerine tarçın serpelim
İri dövülmüş cevizin yarısını kadayıfın üzerine yayalım
Yufkayı sıkıca rulo haline getirelim
Ruloyu keskin bir bıçak yardımıyla 2 parmak eninde keserek, yuvarlak parçalar elde edelim
Yuvarlak parçaları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yatık olarak dizelim
Orta ısılı fırında kadayıf sarmalarını altı üstü hafifçe kıtırlaşıp, kızarana dek pişirelim
Kadayıf sarmalarının kızarmasını beklerken bu arada bir tencereye şekeri, suyu ve limonu ilave ederek, kaynatalım
Kaynadıktan sonra şerbeti ateşten alarak soğutalım
Kadayıf sarmalar kızardığında fırından çıkarıp ılıtalım
İlik şerbeti sarmaların üzerine dökelim
Şerbeti emen tatlıları servis tabağına alıp, dövülmüş Antep fıstıkları serpiştirerek servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul