Konu
:
Aşçıbaşının Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Aşçıbaşının Çorbası
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Aşçıbaşının Çorbası
Aşçıbaşının Çorbası
Malzeme
100 gr
Bizim Paket Margarin
1 su bardağı kırmızı mercimek (Ayıklanıp yıkanmış)
2 adet soğan (İnce kıyılmış)
2 adet domates (Kabuksuz kare doğranmış)
½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış)
100 gr
tel şehriye (Haşlanmış)
1 çay bardağı tavuk eti (Kibrit çöpü gibi doğranmış)
1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı biberiye
1 çay kaşığı fesleğen
1 tatlı kaşığı domates salçası
10 su bardağı et suyu veya su
Tuz
Hazırlanışı
• Tencerede kızdırdığınız margarinin içine doğranmış soğanı ilave edin ve 5 dakika kavurun
• Unu ilave ederek birkaç dakika daha kavurun
• Daha sonra mercimeği de içine boşaltın
Biraz karıştırdıktan sonra domates salçasını, tavuk suyunu veya suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın
• Ateşin üzerindeki karışımı tel süzgeçten geçirin
• Haşlanmış tel şehriyeyi, tavuk etini, domatesi, kekiği, maydanozu, tuzu ve diğer malzemeyi ilave edip birkaç dakika kaynattıktan sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul