Yalnız Mesajı Göster

Aşçıbaşının Çorbası

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Aşçıbaşının Çorbası



Aşçıbaşının Çorbası



Malzeme

100 gr Bizim Paket Margarin

1 su bardağı kırmızı mercimek (Ayıklanıp yıkanmış)

2 adet soğan (İnce kıyılmış)

2 adet domates (Kabuksuz kare doğranmış)

½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış)

100 gr tel şehriye (Haşlanmış)

1 çay bardağı tavuk eti (Kibrit çöpü gibi doğranmış)

1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un

1 çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı biberiye

1 çay kaşığı fesleğen

1 tatlı kaşığı domates salçası

10 su bardağı et suyu veya su

Tuz


Hazırlanışı

• Tencerede kızdırdığınız margarinin içine doğranmış soğanı ilave edin ve 5 dakika kavurun

• Unu ilave ederek birkaç dakika daha kavurun

• Daha sonra mercimeği de içine boşaltın Biraz karıştırdıktan sonra domates salçasını, tavuk suyunu veya suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın

• Ateşin üzerindeki karışımı tel süzgeçten geçirin

• Haşlanmış tel şehriyeyi, tavuk etini, domatesi, kekiği, maydanozu, tuzu ve diğer malzemeyi ilave edip birkaç dakika kaynattıktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla