Yalnız Mesajı Göster

patatesli erişte çorbası afiyetle yiyin

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

patatesli erişte çorbası afiyetle yiyin



Malzemeler:


# 1 adet orta boy soğan, yemeklik soğandan daha ince doğranmış

# 1/2 çay bardağı zeytinyağı

# 1 adet orta boy patates, ince ince küçük kareler şeklinde kesilmiş

# 1 yemek kaşığı domates salçası

# 7-8 su bardağı kaynar su

# 1 su bardağı erişte, ufak ufak kırılmış (kırıldıktan sonraki ölçü)

# 1 tatlı kaşığı tuz

# 1 tatlı kaşığı nane




1 Soğanları zeytinyağıyla birlikte derin bir tencere koyun Normal ateşte kavurun

2 Patatesi ve salçayı soğanlara ekleyin Patatesler tencereye yapışmaya başlayıncaya kadar kavurun

3 Kaynamış suyu ekleyin Patatesleri 10 dakika kadar pişirin (patatesler geç piştiği için onları önceden pişirmek gerekiyor)

4 Erişteleri ve tuzu ekleyin Karıştırıp pişmeye bırakın

5 Erişteler pişince –yaklaşık 10 dakika sonra- tencerenin altını kapatıp üzerine nane serperek servis yapın

6 Çorbanın kıvamı koyu olmuşsa biraz kaynamış su ekleyin

Alıntı Yaparak Cevapla