Konu
:
patatesli erişte çorbası afiyetle yiyin
Yalnız Mesajı Göster
patatesli erişte çorbası afiyetle yiyin
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
patatesli erişte çorbası afiyetle yiyin
Malzemeler:
# 1 adet orta boy soğan, yemeklik soğandan daha ince doğranmış
# 1/2 çay bardağı zeytinyağı
# 1 adet orta boy patates, ince ince küçük kareler şeklinde kesilmiş
# 1 yemek kaşığı domates salçası
# 7-8 su bardağı kaynar su
# 1 su bardağı erişte, ufak ufak kırılmış (kırıldıktan sonraki ölçü)
# 1 tatlı kaşığı tuz
# 1 tatlı kaşığı nane
1
Soğanları zeytinyağıyla birlikte derin bir tencere koyun
Normal ateşte kavurun
2
Patatesi ve salçayı soğanlara ekleyin
Patatesler tencereye yapışmaya başlayıncaya kadar kavurun
3
Kaynamış suyu ekleyin
Patatesleri 10 dakika kadar pişirin
(patatesler geç piştiği için onları önceden pişirmek gerekiyor)
4
Erişteleri ve tuzu ekleyin
Karıştırıp pişmeye bırakın
5
Erişteler pişince –yaklaşık 10 dakika sonra- tencerenin altını kapatıp üzerine nane serperek servis yapın
6
Çorbanın kıvamı koyu olmuşsa biraz kaynamış su ekleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul