Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Suyu Çorba Tel Şehriyeli (5 Kişilik)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Suyu Çorba Tel Şehriyeli (5 Kişilik)



Malzemeler

3 çorba kaşığı margarin

100 gr soğan, pırasa ve kereviz karışımı (ayıklanıp iri parçalar halinde doğranmış)

6 çorba kaşığı un

5 su bardağı tavuk suyu (sıcak)

büke garni

1/2 çay kaşığı tuz

taze çekilmiş karabiber

50 gr tel şehriye

1 tavuk göğsü (haşlanıp, iri parçalar halinde doğranmış)

2 orta boy konkase domates


Yemeğin YapılışıMargarini kalın tabanlı bir tencerede eritip, soğan, pırasa ve kerevizi ilave edinSebzeleri hafif ateşte pişirin Tencereye unu ilave edin Rengi değişmeden, kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişirin

Sıcak tavuk suyunu da azar azar yedirerek katın Harlı ateşte bir taşını kaynatın Ateşi kısıp, büke garniyi, tuz ve biberini ilave edin 30-45 dakika kadar pişirip,zaman zaman üstte oluşan kefi alıp, atın Pişme süresinin sonunda büke garniyi çıkarıp, atın

Çorbayı tel süzgeçten geçirip, temiz bir tencereye aktarın Konkase domatesi ve şehriyeyi ilave ettikten sonra yeniden 5-6 dakika kaynatın Tuz ve biberini kontrol edin Tavuk parçalarını katıp, kaselere bölüştürerek sıcak olarak servis yapın

AFIYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla