Konu
:
arabaşı çorbası ve hamuru
Yalnız Mesajı Göster
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Malzemeler:
1 adet tavuk, 1 talı kaşığı kırmızı biber ve domates salçası karışık, 3 tatlı kaşığı un, 1-2 kaşık sıvı yağ, tuz, limon suyu, bolca acı biber
Yapılışı:
Tavuğu temizleyip tütsüledikden sonra yıkayın, sonra düdüklünüze tavuğunuzu koyun ve üzerini geçecek seviyede su ilave edin ve tuzunu koyun
Ben 20-25 dakika normal ateşte pişiriyorum
Ayrı bir tavanın içinde 3 tatlı kaşığı ununuzu kokusu gidene kadar biraz kavurun ve soğuduktan sonra içine tavuk suyundan ilave ederek ayran kıvamında açın
Çorbayı yapacağınız tencerenize yağı ilave edin ve salçayı biraz kavurun bu aşamada bolca acıbiber ilave edin
Sonrasında üzerine 4-5 su bardağı tavuğun suyundan ilave edin
Kaynamaya başlayınca suyla incelttiğiniz ununuzu azar azar çorbanızın içine ilave edin ve 5-10 dakika kaynatın
Bu arada tuzu az ise tuz ilavesi yapın
Ocaktan indireceğinizde içine limon suyu ekleyin
Not: Tavuğun etlerinden çorbanın içine bolca didikleyerek koyun
Afiyet Olsun
Hamuru için:
1 tepeleme su bardağı un, 5 su bardağı su, tuz
Hamurun Yapılışı:
Öncelikle tencerenize 3 su bardağı suyu ve tuzunu ekleyip kaynamasını bekleyin
Başka bir kapta 2 su bardağı suyu ve unu içinde mikserle iyice çırpın ve kaynayan suyun içine yavaş yavaş bir yandan da karıştırarak dökün
Kaynayınca 15-20 dakika sürekli karıştırarak kaynatın
İşlem bittikten sonra tepsinize dökün ve soğuması için ya buzdolabına yada soğuk havalarda balkonunuza koyabilirsiniz
Benim tepsim yuvarlak fırın tepsisiydi ve de iyi geldi
Servis edeceğinizde hamuru baklava dilimi gibi kesin ve ortadan çorbayı koymak için yer açın
Sıcak çorbayla birlikte servise hazırdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul