Konu
:
Düğün Çorbası I
Yalnız Mesajı Göster
Düğün Çorbası I
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Düğün Çorbası I
Düğün Çorbası I
Malzemeler
Yarım kilo parça et (küçük küçük doğranmış)
Yarım su bardağı su veya etsuyu
Yarım limon suyu
3 Litre su (parça eti pişirmek için)
1 Adet küçük havuç
1 Adet soğan
2 Kahve fincanı un
2 Adet yumurta sarısı
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çorba kaşığı margarin
1 Çay kaşığı kırmızı biber
3 Çorba kaşığı yoğurt
Hazırlanışı
Parça eti 3 litre suyla hızlı ateşte haşlayın
İçine yıkayıp kabuğunu soyduğunuz ve küp küp dağradığınız havucu ekleyin
İnce ince doğradığınız soğanı da ilave ederek etler yumuşayana dek pişirin
Kaynama sırasında arasıra tencerenin kapağını açıp, suyun üstüne çıkan etin köpüğünü bir kaşıkla alın
Pişen etleri bir tabağa alın
Suyundan yarın su bardağı ayırarak kalan diğer suyu tencereye boşaltın (suyun 2 litre olması lazım) ve kaynamaya bırakın
2 kahve fincanı unu yarım su bardağı soğuk etsuyuna yedirin
Yoğurdu, yumurta sarılarını, limon suyunu da bu karışıma ilave ederek iyice karıştırın
Kaynamakta olan etsuyuna azar azar karıştırarak yedirin
15 dakika ağır ateşte pişirin
Tabağa ayıdığınız etleri çorbaya ilave edin ve tuzunu ayarlayın
Margarin ile kırmızı biberi ateşte kızdırarak çorbanın üzerinde gezdirin
Kaselere koyup sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul