Konu
:
Armutlu Kek
Yalnız Mesajı Göster
Armutlu Kek
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Armutlu Kek
Malzemeler:
2 adet armut ( mümkünse sert olanlarından)
3 yumurta
1 su bardağı tozşeker
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı süt
2,5 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzerine:
1 Çay kaşığı tarçın
iri çekilmiş ceviz içi yada fındık
Yapılışı:
Çukur bir kasede yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp, köpük köpük oluncaya kadar çırpın
Sıvı yağı ekleyip yarım dakika daha çırpalım
Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip düşük ayarla karıştırın
Kalıbı margarinle yağlayıp kalıbın tabanına un serpelim
Hamuru kalıba boşaltalım
Armutlarıkabuklarını soyup, ikiye bölelim
Çekirdeklerini cıkarıp, enine ince ince dilimliyelim
Dlimlerken alttan tam kesmeyelim dilimler birbirinden ayrılmasın
Karşılıklı gelecek şekilde armutları kek hamurunun üzerine dizelim
Üzerine hafif bastıralım
Üzerine tarçın, ceviz, fındık ne varsa serpelim
190 derece ısılı fırında Üzeri kızarana kadar pişirelim
(yaklaşık 40-45 dk
)
Afiyet Olsun
*** Keki kalıbın içinde soğutarak çıkardıktan sonra üzerine isterseniz reçel sürebilirsiniz
Bu kekinizine daha parlak ve hoş bir görünüm verir
Hemde sürdüğünüz reçelin aromasınından da kekinize hoş bir tat daha katmış olursunuz***
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul