Konu: Armutlu Kek
Yalnız Mesajı Göster

Armutlu Kek

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armutlu Kek



Malzemeler:

2 adet armut ( mümkünse sert olanlarından)

3 yumurta

1 su bardağı tozşeker

yarım su bardağı sıvı yağ

yarım su bardağı süt

2,5 su bardağı un

yarım paket kabartma tozu

1 paket vanilya


Üzerine:


1 Çay kaşığı tarçın

iri çekilmiş ceviz içi yada fındık


Yapılışı:


Çukur bir kasede yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp, köpük köpük oluncaya kadar çırpın

Sıvı yağı ekleyip yarım dakika daha çırpalım

Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip düşük ayarla karıştırın

Kalıbı margarinle yağlayıp kalıbın tabanına un serpelim Hamuru kalıba boşaltalım

Armutlarıkabuklarını soyup, ikiye bölelim Çekirdeklerini cıkarıp, enine ince ince dilimliyelim Dlimlerken alttan tam kesmeyelim dilimler birbirinden ayrılmasın

Karşılıklı gelecek şekilde armutları kek hamurunun üzerine dizelim Üzerine hafif bastıralım

Üzerine tarçın, ceviz, fındık ne varsa serpelim

190 derece ısılı fırında Üzeri kızarana kadar pişirelim (yaklaşık 40-45 dk)




Afiyet Olsun

*** Keki kalıbın içinde soğutarak çıkardıktan sonra üzerine isterseniz reçel sürebilirsiniz Bu kekinizine daha parlak ve hoş bir görünüm verir Hemde sürdüğünüz reçelin aromasınından da kekinize hoş bir tat daha katmış olursunuz***

Alıntı Yaparak Cevapla