Konu
:
Sıcak Ramazan Pi
Yalnız Mesajı Göster
Sıcak Ramazan Pi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sıcak Ramazan Pi
Sıcak ve çıtır Ramazan pidesi
Ramazan denince akla ilk gelen tatlardan biri, ramazan pidesi
Fırınların önünde uzayıp giden kuyruklara takılmaktansa gelin, bu ramazan bir değişiklik yapıp buram buram tereyağı kokan çıtır pidenizi evde kendiniz hazırlayın
Ramazan pidesi
KAÇ KİŞİLİK: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 40 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:
1 kg un
50 gr maya
1 kahve fincanı ılık su
100 gr tereyağı
1
5 çorba kaşığı yoğurt
1
5 su bardağı su
Yeterince tuz
1 çay kaşığı tozşeker
1 kahve fincanı sıvıyağ
1
5 çorba kaşığı çörekotu
Mayayı 1 fincan ılık suda eriyinceye kadar karıştırıp bekletin
Tereyağını eritip ılıtın
Unu hamur yoğurma kabına alıp mayalı su, eritilmiş tereyağı, sıvıyağtuz ve şekeri ilave edip karıştırın
Suyu azar azar unlu karışıma yedirip düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamuru iki eşit parçaya bölüp top şekli verin
Üzerlerine bıçağın ucu ile hafif derin kesilmiş bir artı işareti yapıp 5 dakika dinlendirin
Hamurları un serpilmiş zemine alıp merdane ile inceltin ve yuvarlak pide şeklinde açın
Pidelerin üzerini kaşığın sapı ile baklava biçiminde çizin
Yoğurdu çırpıp fırçayla pidelerin tüm yüzeyini kaplayacak şekilde sürün
Hamurların üzerine çörekotu serpip nemli bezle örtün ve oda ısısında 30 dakika bekletin
Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Ilınınca dilimleyip servis yapın
(Alındır)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul