Konu
:
Kandil Simidi
Yalnız Mesajı Göster
Kandil Simidi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kandil Simidi
Malzemeler
1 su bardağı süt
1 paket margarin
5 kaşık zeytinyağı
1 çorba kaşığıtuz
1 çay kaşığı abartma tozu
1 çorba kaşığı şeker
1yumurta sarısı
1yumurta akı
1 tatlı kaşığı mahlep
1/2 kg un
Çörekotu
Susam
Yapilis Tarifi
Unu eleyin
Ortasına ılık sütü, oda sıcaklığında margarini, yumurta sarısını, zeytinyağını, tuzu, şekeri ve kabartma tozunu koyun
Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yapın
Eğer ele yapışıyorsa biraz un ilave edin
Hamuru 15 dakika dinlendirin
Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın
Elinizle hamuru 10 cm
'lik çubuk şeklinde uzatın
İki ucunu birleştirerek simit şeklini verin
Hazırladığınız simitlerin üzerine yumurta akını sürün
Simitlerin yarısına çörekotu serpin
Kalan yarısına ise susam serpin
Tepsiye dizin
180 derecede fırında pişirin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul