Yalnız Mesajı Göster

.::Abısta(Mamursa)::..

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

.::Abısta(Mamursa)::..



Malzemeler:
1 kg mısır unu
1,5 kg su
0,5 kg süt
1 çorba kaşığı tuz
0,5 kg Çerkes peyniri
150 gr tereyağı

Yapılışı :

Süt ve su büyükçe bir tencereye konularak tuz ilave edilip 90 derece kaynatılır, kaynar suyun içerisine mısır unu ilave edilerek tahta kaşıkla karıştırılmak suretiyle pişirilir Karışım, sertçe bir hamur haline gelinceye kadar pişirildikten sonra sofraya alınır ve yuvarlak bir şekilde sofra üzerine yerleştirilir, ortası kaşıkla oyulduktan sonra içerisine tereyağı konulur, etrafına çerkes peyniri dizilir ve ayn bir tabak içerisinde öncede hazırlanan çerkes tavuğu ile birlikte sıcak olarak servise sunulurAFİYET OLSUN


DİPNOT:
YÖRESEL Bİ YEMEKTİR MUTLAKA YAPMANIZI TAVSİYE EDERİM AYRICA PEYNİRLERİN YANINA ANTRİKOT PİŞİRİPTE KOYABİLİRSİNİZ DAHA LEZZETLİ OLUYO(:

Alıntı Yaparak Cevapla