Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli Paça Çorbası (6 Kişilik)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Paça Çorbası (6 Kişilik)



Malzemeler

Paça Malzemesi

4 Kuzu Paça (Keçi paçası olursa daha iyi olur)

4 Su Bardağı Su

Tuz

Terbiye Malzemesi

1 Çorba Kaşığı Tereyağı

1 Çorba Kaşığı Un

2 Yumurta

1 Limon Suyu

6 Çorba Kaşığı Sirke

6 Diş Sarımsak



Yemeğin YapılışıKıl bezleri temizlenmiş tütsülenmiş paçaları düdüklü tencereye alıp 4 su bardağı su ve tuz ilave ederek 2 saat pişirin

Başka bir tencerede tereyağını kızdırın Unu ilave edip 2 dakika kavurun Kavrulan una 2 çorba kaşığı paça suyundan ekleyip karıştırın 1-2 taşım kaynadıkatan sonra karışımı paçalara ekleyin Limon suyu ve yumurtayı ayrı bir kapta iyice çırpın ve çorbaya yavaş yavaş ilave edin

Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın Üzerine sirke ve sarmısak ekleyerek servis yapın

Not: Çorbayı sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin Böylelikle yumurtanın kesilmesini engellemiş olursunuz Ayrıca kaynarken 1 defne yaprağı eklerseniz daha lezzetli olur

AFIYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla