Yalnız Mesajı Göster

Firinda Yogurt Soslu Baget

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Firinda Yogurt Soslu Baget



Malzemeler:
14 adet tavuk baget3 dis sarimsak3 yemek kasigi yogurt1 bucuk yemek kasigi domates salcasi3 yemek kasigi zeytinyagikekik, karabiber, kirmizi tozbiber, biberiye(arzuya gore), tuz
Yapilisi:[*]Buyukce bir tencereye yagi,yogurdu ve salcayi koyup karistirin[*]Sarimsaklari ince kiyip, veya havanda dovup ilave edin[*]Baharatlari ve tuzuda koyup karistirin[*]Sosa bagetleri dokup iyive karistirarak butun sosu tavuklara yedirin (isterseniz once tavuklari derilerinden ayirip daha az yagli hale getirebilirsiniz)[*]Tencerenin kapagini kapatip buzdolabinda en az 2-4 saat kadar marine olmaya birakin[*]Kenarlari genis firin tepsinize tavuklari yanyana dizin Ustune 1 bardak kadar sicak su ilave edin Ustunu aluminyum folyo ile kaplayin[*]200C (400F) derecede 30-40 dakika kapali olarak pisirin [*]Daha sonra folyoyu alip ustu iyive kizarip icinin pistiginden emin olana kadar pisirmeye devam edin (yaklasik 20-30 dakika daha)

Alıntı Yaparak Cevapla