Konu
:
İslim Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
İslim Kebabı
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İslim Kebabı
Malzemeler:
1 buçuk kilo ince uzun patlıcan
kızartmak için ayçiçek yağı
4-5 çarliston biberi
2 adet domates
içine:
600gr
önceden pişmiş kuşbaşı dana eti
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
2 adet domates
4-5 adet tatlı sivribiber
2 diş sarımsak (arzuya göre)
tuz, karabiber
sosu için:
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı kaynamış su
tuz
kebapları tutturmak için kürdan
Yapılışı:
[*]
Patlıcanları uzunlamasına yaklaşık bıçak sırtı genişliğinde uzun doğrayın
[*]
Kızgın yağda her iki tarafını kızartarak kağıt mutfak havlusu üzerine alarak fazla yağını çektirin
[*]
İçi için yağı bir tencereye alın
Yemeklik doğranmış soğanları kavurun
[*]
Yine yemeklik doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin
(kullanıyorsanız doğranmış sarımsakları bu aşamada ilave edin)
[*]
Eti ilave edin
Biraz karıştırdıktan sonra, önce salçayı, bir iki dakika sonrada kabuğu soyulup küçük doğranmış domatesleri ilave edip 3-5 dakika daha soteleyin
[*]
Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırdıktan sonra altını kapatın
[*]
Uzun patlıcan dilimlerinden birini geniş düz bir tabağa alın
Üstüne diğer patlıcan dilimini + şeklini alacak şekilde koyun
[*]
Orta kısmına bir yemek kaşığı kadar iç harçtan ekleyin
Önce alttaki patlıcandan başlayarak uçlarını yukarı bohça gibi kapatın
Ters çevirerek cam fırın tepsisine aktarın
[*]
Domatesleri portakal dilimleri gibi dilimleyin
Çarliston biberlerininde çekirdeklerini ayıklayıp ikiye veya üçe bölün
[*]
Tepsideki kebaplara kürdanla birer dilim domates ve biber tutturun
[*]
Sos malzemelerini karıştırıp yandan tepsiye dökün
[*]
180C dereceli fırında domates ve biberler pişine kadar pişirip sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul