Yalnız Mesajı Göster

Mantarli Bulgur Pilavi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarli Bulgur Pilavi



Malzemeler:
3-4 yemek kasigi misirozu yagi
250gr kültür mantarı
1 orta boy sogan
2 adet carliston biberi
1+1/2 yemek kasigi domates salcasi
2 su bardagi iri pilavlik bulgur
1 cay kasigi kekik
tuz, karabiber
3-3bucuk su bardagi sicak su

Yapilisi:[*]Genisce bir pilav tenceresinde yagi ekleyip yemeklik dogradiginiz sogani kavurun [*]Kup kup dogranmis mantarlari ve carliston biberlerinide ilave edip kavurmaya devam edin[*]Yikadiginiz bulguruda ilave edip 2-3 dakika daha kavurun[*]Salca ve baharatlar ile 1-2 dakika daha kavurduktan sonra sicak suyu dokup kapagini kapatarak kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin [*]Hafifce karistirip 5 dakika demlenmeye biraktiktan sonra etli yemeklerin, kofte veya tavuk yemeklerinin yaninda yogurtla sunabileceginiz pilaviniz servise hazir hale gelecektir

Alıntı Yaparak Cevapla