Konu
:
Mantarli Bulgur Pilavi
Yalnız Mesajı Göster
Mantarli Bulgur Pilavi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarli Bulgur Pilavi
Malzemeler:
3-4 yemek kasigi misirozu yagi
250gr
kültür mantarı
1 orta boy sogan
2 adet carliston biberi
1+1/2 yemek kasigi domates salcasi
2 su bardagi iri pilavlik bulgur
1 cay kasigi kekik
tuz, karabiber
3-3bucuk su bardagi sicak su
Yapilisi:
[*]
Genisce bir pilav tenceresinde yagi ekleyip yemeklik dogradiginiz sogani kavurun
[*]
Kup kup dogranmis mantarlari ve carliston biberlerinide ilave edip kavurmaya devam edin
[*]
Yikadiginiz bulguruda ilave edip 2-3 dakika daha kavurun
[*]
Salca ve baharatlar ile 1-2 dakika daha kavurduktan sonra sicak suyu dokup kapagini kapatarak kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin
[*]
Hafifce karistirip 5 dakika demlenmeye biraktiktan sonra etli yemeklerin, kofte veya tavuk yemeklerinin yaninda yogurtla sunabileceginiz pilaviniz servise hazir hale gelecektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul