Yalnız Mesajı Göster

Etli, Kuru Domatesli Bulgur Pilavi

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli, Kuru Domatesli Bulgur Pilavi



Malzemeler:
250 gr ufak dogranmis kusbasi et
3-4 yemek kagisi tereyagi veya siviyag
1 orta boy sogan (yemeklik kucuk dogranmis)
2 su bardagi pilavlik bulgur
1 domates (kabugu soyulmus, kup dogranmis)
1/3 su bardagi zeytinyagli kuru domates (cam kavanozlarda satilan) , yagi suzulmus ince cubuk seklinde dogranmis
3 + 1/4 su bardagi sicak su
tuz


Yapilisi:[*]Etleri ufak bir tencerede hafif yagda suyunu salip cekinceye kadar kavurun Daha sonra ustunu gececek kadar su koyup iyice yumusayana kadar pisirin (1 saat kadar)[*]Dogranmis sogani pilavlik genis bir tencerede yagla kavurun Hafif sarardiktan sonra bulguru ilave edip kavurmaya devam edin [*]3-4 dakika kavurduktan sonra kup dogranmis domatesi ilave edip 1-2 dakika daha karistirin[*]En son dogranmis kuru domatesleri, suyu ile birlikte etleri, tuzu vede etin suyu ile birlikte toplam 3 + 1/4 su bardagi edecek kadar su ilave edin[*]Kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin Altini kapatip hafifce karistirdiktan sonra demlenmesi icin 5 dakika kadar daha beklettikten sonra servis yapabilirsiniz
Not: Isterseniz suyunu ilave ederken pilava ufak konserve nohut ilave edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla