Konu
:
Etli, Kuru Domatesli Bulgur Pilavi
Yalnız Mesajı Göster
Etli, Kuru Domatesli Bulgur Pilavi
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli, Kuru Domatesli Bulgur Pilavi
Malzemeler:
250 gr
ufak dogranmis kusbasi et
3-4 yemek kagisi tereyagi veya siviyag
1 orta boy sogan (yemeklik kucuk dogranmis)
2 su bardagi pilavlik bulgur
1 domates (kabugu soyulmus, kup dogranmis)
1/3 su bardagi zeytinyagli kuru domates (cam kavanozlarda satilan) , yagi suzulmus ince cubuk seklinde dogranmis
3 + 1/4 su bardagi sicak su
tuz
Yapilisi:
[*]
Etleri ufak bir tencerede hafif yagda suyunu salip cekinceye kadar kavurun
Daha sonra ustunu gececek kadar su koyup iyice yumusayana kadar pisirin
(1 saat kadar)
[*]
Dogranmis sogani pilavlik genis bir tencerede yagla kavurun
Hafif sarardiktan sonra bulguru ilave edip kavurmaya devam edin
[*]
3-4 dakika kavurduktan sonra kup dogranmis domatesi ilave edip 1-2 dakika daha karistirin
[*]
En son dogranmis kuru domatesleri, suyu ile birlikte etleri, tuzu vede etin suyu ile birlikte toplam 3 + 1/4 su bardagi edecek kadar su ilave edin
[*]
Kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin
Altini kapatip hafifce karistirdiktan sonra demlenmesi icin 5 dakika kadar daha beklettikten sonra servis yapabilirsiniz
Not:
Isterseniz suyunu ilave ederken pilava ufak konserve nohut ilave edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul