Yalnız Mesajı Göster

Zencefil,karanfil Ve Pekmezli Kurabiye

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zencefil,karanfil Ve Pekmezli Kurabiye



Malzemeler:
2 bucuk su bardağı un
1 tepeleme çay kaşığı karbonat
2 tepeleme çay kaşığı toz zencefil
yarim cay kaşığı tarçın
yarim cay kaşığı havanda ezilmiş toz karanfil
125 gr (1 çubuk) tere yağı veya margarin (oda ısısında)
1+1/4 bardak ince toz şeker
1/4 bardak kadar kurabiyeleri batırmak için ince toz şeker
1 yumurta
4 yemek kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapışı:
- Unu, karbonatı ve baharatları bir kaba birlikte eleyin
- Başka genişçe bir kapta yağı ve şekeri kabarıp krema gibi olana dek iyice çırpın Yumurtayı ekleyip hafifçe çırpın karışana kadar
- Pekmez ve limon suyunu ekleyin karıştırın
- Unlu baharatlı karışımı tahta kaşıkla yumuşak bir hamur olana kadar karıştırın
- Hamurdan cevizden küçük, ufak parçalar koparıp toplar yapın Bunları bir kasedeki şekerin içine bulayıp yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin
- Önceden ısıtılmış 325F (165C) dereceli fırında yaklaşık 12 dakika kadar elinizle üstüne bastırdığınızda ancak sertleşmiş olana kadar pişirin (kurabiye kabaracak ancak elinizi bastırınca çok yumuşak olup hafifçe çökecektir, meraklanmayın, soğuyunca o sertleşecektirçok fazla tutarsanız çok sert olurlar)
- Tepsiden alıp soğumaya bırakın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla