Konu
:
Marmelatli BİskÜvİ
Yalnız Mesajı Göster
Marmelatli BİskÜvİ
06-25-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Marmelatli BİskÜvİ
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı un
- 1/3 su bardağı mısır nişastası
- 1/4 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/4 çay kaşığı karbonat
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 1 paket toz vanilya
- 3,5 yemek kaşığı margarin
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı mısır şurubu (corn syrup/Amerika için: marketlerin "baking" bölümünde bulabilirsiniz
)
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- 1/4 yemek kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu rendesi
- Katı marmelat yada reçel (çilek, vişne, kayısı vs
)
Reçelin katı olması gerekli yoksa akabilir
- Üzerine serpmek için kıyılmış badem
Yapılışı:
[*]
İlk 6 malzemeyi birlikte eleyin
[*]
Oda ısısında yumuşatılmış margarin, sıvı yağ, şeker, yumurta, limon rendesi ve mısır şurubunu mikser ile orta hızda karışana dek çırpın
[*]
Diğer kuru malzemeleri ekleyip bir araya gelip hamur haline alana kadar elinizle karıştırın
[*]
Elinizle cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlak şekil verin
(çok büyük yapmayın, küçük olması lazım ve de pişerken kabaracaklardır
[*]
Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin
[*]
Baş parmağınızla hamurun ortasından bastırıp derince yer açın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul